זעיר, ירוק, מפוצץ בברזל ומגודל רק בישראל

מנקאי (MANKAI) הוא מזון על יוצא דופן שמסעיר את עולם הקולינריה, הבריאות ומה שביניהם. הסטארטאפ הישראלי "הינומן" הצליח לראשונה בעולם לגדלו כך שיתאים לשימוש מסחרי והוא גדל באופן בלעדי בקיבוץ בארי השותפה במיזם – "הינומן בארי תעשיות".
הנה 12 עובדות שלא טעמתם על הפלא הזעיר ששובר שיאים.

תקריב של מנקאי וטראפלס מנקאי
  • המנקאי הוא ירק העלים הקטן בעולם, בגודל של נקודת עט
  • בטבע הוא גדל בנהרות של דרום מזרח אסיה
  • כמות החלבון בכ-12 ג׳ של הצמח היבש דומה לזו של ביצה וזה כנראה המקור לכינוי ״קציצה צמחונית״, בפי התושבים המקומיים
  • הסטארטאפ ״הינומן״ הוא היחיד בעולם שהצליח, לאחר שנים של מחקר מדעי לביית ולגדל אותו בחממות
מנקאי מתורבת בצלחות
  • הוא גדל בצורה מסחרית רק בישראל, בחממות בקיבוץ בארי ששותף במיזם, בגידול הידרופוני ללא מגע יד אדם
מנקאי בבריכת גידול
  • הוא הירק היחיד בעולם שמכיל B12 בצורתו הטבעית
  • השף יובל בן נריה ממסעדת Taizu הוא הראשון בעולם שמגיש מנות עם מנקאי
מרק תאילנדי עם מנקאי
  • מכיל אומגה 3 ואומגה 6 ביחס הכי קרוב לחלב אם
  • מקור מעולה גם לברזל, לסיבים תזונתיים ולוויטמינים
  • הטעם שלו הוא ניטרלי ולכן משתלב בקלות ומוסיף בריאות לכל שייק, סלט, מרק, רוטב, תבשיל, מאפה ואפילו קינוח
  • מנקאי משווק בקוביות קטנות שנשארות בהקפאה עד לשימוש
  • קוביה קטנה של מנקאי מכילה רמות גבוהות של התצרוכת היומית הנדרשת, ממגוון רחב של רכיבים שחיוניים לתפקוד היומיומי

הנה כמה מתכונים עם מנקאי >>

כאן ניתן להזמין מנקאי >>

אודות צוות דפוס בארי

מערכת התוכן של בארי blog
פוסט זה פורסם בקטגוריה חדשנות ופיתוח, כללי, קיבוץ בארי, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s