גבינות הבוטיק של מחלבת בארי

נכון… אז אנחנו אמנם חברת דפוס בארי, אבל אנחנו גם קיבוץ. השילוב הייחודי בין העובדה שאנחנו הדפוס המוביל בישראל, לבין העובדה שאנחנו קיבוץ שיתופי שפועל ועובד ביחד, הוא מה שמתווה את הדרך היחודית שלנו, כבר עשורים.

ולכן אולי זה לא ממש יפתיע אתכם  שכאן במעוז הטכנולוגיה של הדפוס, הוקמה גם מחלבת בוטיק של קיבוץ בארי, ממש כפי שיאה לקיבוץ: מחלבה קטנה, איכותית (ועטורת פרסים!) המייצרת גבינות משק בעבודת יד. הפעם לקראת חג שבועות, אנחנו מביאים אליכם הצצה  (פלוס מתכון חגיגי לשבועות) של מחלבת הבוטיק של קיבוץ בארי.

מחלבת בארי – גבינות במלאכת מחשבת של עבודת יד

"בארי גבינות בעבודת יד" היא מחלבת בוטיק לייצור גבינות פרימיום, הקיימת משנת 1991. במחלבה תמצאו מבחר מגוון של גבינות חלב בקר המיוצרות בעבודת יד. התמחות המחלבה היא  בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר וכן סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד).

החלב במחלבה מגיע מרפת הנמצאת במרחבי הנגב המערבי, שם הפרות נמצאות באזור כפרי רגוע ושלו, נהנות מאויר צח, מזון המיוצר במקום, רפתות מרווחות ללא רעש סביבתי ונטולות לחץ. תנאים אלו מביאים את הפרות לייצר חלב עשיר בטעם וארומה. מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים, ולכן גם הוא, מעניק לחלב את אופיו המיוחד.

גבינות הפרימיום של המחלבה מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים, תוך שימת דגש על אפיון האזור ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים של חומרי הגלם.

הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים בעלי טמפרטורה ולחות מבוקרים, המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן.

לרגל שבועות – קבלו הצצה לגבינות  המיוחדות שיעשו לכם את החג…

גבינת אשכול

גבינה חצי קשה מסוג אמנטל שוויצרית. מתיישנת 3-4 חודשים ומפתחת חורים. טעמה מעודן עם מתיקות אגוזית.

גבינת בשור

גבינה חצי קשה מסוג רוקפור, בעלת עובש כחול. מתיישנת כ- 3 חודשים ומפתחת עורקים כחולים בעלי חריפות עדינה. זוכת מדליית כסף בקטגוריית גבינות כחולות בתחרות גבינה הישראלית

רותם המדבר

גבינת רותם המדבר הינה גבינה רכה מסוג רבלושון, בעלת קרום עובש זהוב. היא מבשילה כחודש, ומכילה 35% שומן. היא מתאימה מאוד ללחם אך תלווה גם ארוחה מלאה. ניתן להשתמש בה בבישול. טעמה מזכיר פטריות והיא משאירה תחושה מעט עוקצניות בפה.

גבינת סחף

גבינה חצי קשה מסוג מצ’גו, בסגנון ספרדי. קליפת הגבינה מצופה בשמן זית והיא מיושנת בין 6 חודשים לשנה. לגבינה מרקם קשה וטעמה עז. זוכת מדליית זהב בתחרות הגבינה הישראלית

אז איך שומרים על הגבינות בבית?

קבלו 5 כללים ששווה לאמץ, לשימור הגבינות בבית:

  • הטמפרטורה המומלצת לשמירת גבינה במקרר היא 2-6 מעלות. חשוב לשמור על לחות גבוהה ככל האפשר כדי למנוע את ייבוש של הגבינה.
  • יש לארוז את הגבינה בנייר פרגמנט כדי לאפשר לגבינה "לנשום"
  • אין להקפיא גבינות כלל. לאחר ההפשרה מרקם הגבינה משתנה ומתפרק.
  • במידה ומופיע עובש על גבינה קשה, אין הדבר מצביע על קלקול. ניתן להסיר את העובש עם סכין ולהשתמש בגבינה.
  • ג יש להוציא גבינות קשות מהקירור, לפחות שעה לפני השימוש בכדי לתת לטעמים ולארומה להיפתח.

ומה עם מתכונים לשבועות?

סידרנו לכן מתכון משגע לעוגת גבינה קלה להכנה  ושלא תפסיקו לקהל עליה מחמאות…

עוגת גבינה אפויה/ יקי שגיא קונדיטוריית ללוש

תבנית עגולה קוטר 26

בסיס:

  • 150 גר עוגיות פתיבר מרוסקות
  • 75 גר חמאה מומסת

עוגה:

  • 3  חבילות גבינה לבנה
  • 6  חלמונים
  •  4 כפות קונפלור
  • חצי חבילת אינסטנט פודינג
  • 1  שקית סוכר וניל
  •  1 גביע שמנת חמוצה
  • 6  חלבונים
  • 3/4  כוס סוכר

הכנה:

  • מערבבים עוגיות וחמאה, משטחים על נייר פרגמנט ומהדקים
  • מקציפים חלבונים וסוכר
  • בוחשים את יתר המרכיבים ומוסיפים את החלבונים
  • מחממים תנור ל 160 מעולות עם כלי מים בתחתית
  • אופים כשעה
  • מקריים בתוך התנור
  • מכניסים למקרר
  • ניתן לצפות בשמנת מתוקה ושוקולד

בתאבון!

להזמנת מארזי גבינות  לחג השבועות בקרו באתר >>

אודות צוות דפוס בארי

מערכת התוכן של בארי blog
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s